'Plenković protivnike namamio u uski klanac i demolirao ih!'

Vijesti 15. ožu 201809:29 > 09:36
N1

Nakon što je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade 8. ožujka najavio da se uskoro ide u ratifikaciju Istanbulske konvencije, uslijedio je niz sastanaka i razgovora s brojnim nezadovoljnicima unutar njegove stranke i među nekim koalicijskim partnerima.

Je li premijer ugasio požar, upitan je naš sugovornik Boris Rašeta, novinar 24sata i tjednika Express.

‘Ostvario je višestruku pobjedu. Namamio je protivnike u uski klanac i onda ih demolirao. Čak je i Darko Milinović rekao da je pročitao Istanbulsku konvenciju, ali i priznao da će mu trebati vremena da je shvati. S druge strane, tijekom burnih pregovora i razgovora o ratifikaciji, u drugi plan pale su mnoge druge vruće teme, poput Agrokora, Uljanika…

Najvažniji argument Andreja Plenkovića tijekom ‘borbe’ za Istanbulsku bila je činjenica da je spreman izaći na izbore. Nadalje, pokazalo se i da je Plenković očito bez ikakve konkurencije u HDZ, on je na inteklektualnoj i svakoj drugoj razini ondje nadmoćan nad ostalima i ovu bitku dobio je maestralno’, kazao je naš sugovornik i podsjetio kako je ‘od 2010. do danas čak 156 žena stradalo u Hrvatskoj od ruke svoga partnera… Konvencija razrađuje cijelu mrežu propisa kojima je cilj spriječiti tu vrstu nasilja nad njima’.