Do srijede odgođeno suđenje Zdravku Mamiću i ostalima

Vijesti 19. ožu 201813:17 > 13:19
Podijeli:
Izvor: N1

Na prijedlog obrane, koja je prigovorila da je kasno dobila nalaz vještačenja pa joj treba vremena za pripremu, u ponedjeljak je na osječkom Županijskom sudu do 21. ožujka odgođen nastavak suđenja bivšem čelniku NK "Dinama" Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika, koje Uskok tereti za izvlačenje novca iz toga kluba.

Na glavnoj raspravi trebao je biti ispitan vještak informatičke struke Ivan Miškulin. On je trebao obrazložiti svoje vještačenje računala zaplijenjenog tijekom istrage u klupskim prostorijama NK “Dinama” i datoteka vezanih uz ugovore o profesionalnom igranju i anekse ugovora o podjeli transfernog obeštećenja za igrače Luku Modrića i Dejana Lovrena.

Branitelji okrivljenih prigovorili su da su nalaz i mišljenje vještaka zaprimili tek 16. ožujka poslije 12 sati i zatražili su rok od najmanje osam dana kako bi mogli proučiti nalaz i pripremiti se za postavljanje pitanja vještaku.

Tužiteljstvo se usprotivilo prijedlogu, s obzirom da se vještački nalaz sastoji od samo 10 stranica i manjim dijelom je tekstualni, zbog čega, kako drže, obrani nije potrebno neko dulje vrijeme za pripremu.

Sudsko vijeće prihvatilo je prijedlog obrane i odgodilo glavnu raspravu, a nastavak zakazalo za 21. ožujka, smatrajući da je nalaz vještaka kratak te da nije potrebno veliko informatičko znanje da bi ga se proučilo.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru “Dinama” Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su NK “Dinamo” izvlačenjem novca oštetili za gotovo 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.