Na dnevnom redu Sabora u petak tri točke, nema glasovanja

Vijesti 11. svi 201807:07 > 07:08
N1

Hrvatski sabor u petak će po utvrđenom rasporedu raspravljati o tri točke, a uobičajenog glasovanja neće biti jer je ono odrađeno u četvrtak.

Zastupnici će raspravljati o prijedlozima saborskog Odbora za zakonodavstvo o nedavanju vjerodostojnog tumačenja članka 3. Zakona o dodatku na mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranja koje su zatražili zastupnici Silvano Hrelja (HSU) i Peđa Grbin (SDP) te o nedavanju vjerodostojnog tumačenja članka 42.stavka 3. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor koje je zatražilo Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Na dnevnom redu je i prijedlog izmjena Zakona o obveznim odnosima Kluba zastupnika Živoga zida i SNAGA-e, Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista i Klub zastupnika HSS-a kojim se predlaže da dužnici koji su zapali u financijsku krizu prvo otplaćuju glavnicu, a potom troškove i na kraju kamate.

Predloženim izmjenama, navode predlagatelji, smanjilo bi se opterećenje dužnika, olakšala otplata dugovanja blokiranih te im se omogućio lakši izlazak iz dužničkoga ropstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.