"Ne znamo tko su vjerovnici koji osporavaju nagodbu"

Vijesti 04. srp 201815:44 > 15:50
N1 Hrvatska

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Fabris Peruško te njegova zamjenica Irena Weber, komentirali su postizanje nagodbe u Agrokoru.

Peruško je zahvalio vjerovnicima i članovima vjerovničkog vijeća na radu na postizanju nagodbe te svima onima koji su radili na pisanju nagodbe, kao i zaposlenicima Agrokora.

 “Zahvala i Vladi Republike Hrvatske, koja je pravovremeno reagirala donošenjem zakona i njihovoj pomoći tijekom samog postupka”, rekao je Peruško.

Weber je kazala da je stiglo olakšanje nakon izglasavanja nagodbe u Agrokoru. Pridružila se i zahvalama koje je Peruško izrazio vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, “koji su tijekom ovog procesa radili u izazovnim i teškim okolnostima”.

“Kompanije posluju vrlo dobro, iznad planova održivosti. Nadamo se da ćemo zadržati uzlazni trend i da ćemo nakon isteka ovog prijelaznog perioda i nakon što Visoki trgovački sud izglasa pravomoćnost nagodbe, predati vjerovnicima kompaniju u boljem položaju, nego što je bila prije godinu dana”, rekla je Weber.

“Svatko ima pravo iskoristiti svoje zakonsko pravo, nemamo kao izvanredna uprava posebni komentar na to”, rekao je Peruško, odgovarajući na pitanje što će se dogoditi s vjerovnicima koji osporavaju nagodbu.

“Ne možemo znati koji će biti sljedeći potezi vjerovnika koji su osporili nagodbu. Mi ne znamo ni tko su oni, jer nemamo uvid u to tko je kako glasao”, kazali su Peruško i Weber.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.