Vidaković komentirala izglasavanje nagodbe u Agrokoru

Vijesti 04. srp 201815:20 > 15:28
N1

Predstavnica dobavljača, Marica Vidaković, nakon izglasavanja nagodbe u Agrokoru obratila se javnosti.

Vidaković je kazala da se u slučaju eventualne prodaje Konzuma mora dobiti suglasnost dobavljača. “Apsolutno se ne bojim, mislim da su previsoke i preriskantne mjere koje bi dobavljači poduzeli, ako se ne ispuni ono što je izglasano”, rekla je.

 “Ugovorili smo tržišne udjele za sljedećih pet godina. S naše strane je potrebno da moramo biti cjenovno konkurentni i kvalitetom odgovoriti potrebama potrošača”, rekla je Vidaković.

Istaknula je da je bilo i govora o tome da bi mogla postojati mogućnost formiranja većine u upravi koja bi odlučila da se ide u prodaju pojedinih dijelova Agrokora. “Nije baš moguće jednostrano o tome odlučiti, morat će se postići konseznus. Interesi su prejaki, nitko nije vjerovao ni da ćemo doći danas do stvaranja nagodbe, pa smo došli”, kazala je Vidaković.

Predstavnica dobavljača kazala je da je dobar dio posla Privremenog vjerovničkog vijeća već gotov, te da je najzahtjevnije što sad slijedi praćenje prijenosa poslovnih cjelina i imovine na novo društvo. “To je u ovom trenutku najvažnije”, kazala je.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.