Snijeg u Dalmaciji: Zimski uvjeti na cestama u Sinju, Klisu, Dugopolju…

Vijesti 09. sij 201907:25 > 07:46
Ivo Cagalj/PIXSELL

Tijekom utorka posvuda se u Dalmaciji jače naoblačilo, a u popodnevnim satima počele su mjestimične oborine. Atipično za ovaj dio godine, sjeverni Jadran i sjeverna Dalmacija topliji su od srednje i južne Dalmacije.

U utorak navečer na većem dijelu obale i otoka padala je kiša. Ipak, u Omišu povremeno je padao snijeg pri samo 2 Celzijeva stupnja. U Splitu su temperature bile od 3 do 4°C uz slabu kišu. Susnježica je padala u Žrnovnici i gornjim dijelovima Solina, a snijeg je zabijelio Dubravu i Gornje Sitno. Na Zvjezdanom selu Mosor u 20 sati mjerila su se 2 centimetra snijega uz -1°C.

Snijeg je tijekom večeri padao i u velikom dijelu Zagore. Pod tankim snježnim pokrivačem su ostala Gata, Bisko, dio Cetinske krajine. Gust snijeg padao je na Zelovu, Sutini, Ogorju…

screenshot / YouTube

Umjeren snijeg padao je na području Klisa, a na području između Klisa i Dugopolja napadalo je i nekoliko centimetara snijega uz temperature oko nule. Ralice su čistile samo jednu traku ceste pa se tako vozilo u oba smjera duž te dionice. Zbog zimskih uvjeta vozilo se usporeno, piše Dalmacijadanas.

Snijeg mjestimice i u srijedu

U srijedu će biti umjereno, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno uz oborine, na kopnu mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega, a u prvom dijelu dana u Dalmaciji kiša, na jugu te u unutrašnjosti i snijeg, na sjevernom Jadranu uglavnom suho, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za srijedu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.