Božinović zbog legitimiranja Đurđice Klancir sazvao vrh Ravnateljstva policije

Vijesti 08. ožu 201908:17 > 08:24
Borna Filic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za petak je sazvao vrh Ravnateljstva policije na sastanak, vezano uz slučaj Đurđice Klancir, 'kako bi se detaljno razmotrile postojeće propise iz ovog područja, te vidjelo što se može ili treba promijeniti, kako građani ne bi dolazili u ovakve situacije'.

“Ako to zahtjeva i promjenu određenih zakona, onda smo ovlašteni pokrenuti zakonsku proceduru prema Vladi odnosno Hrvatskom saboru”, kazao je Davor Božinović u četvrtak.

Podsjetimo, Božinović je, komentirajući legitimiranje novinarke Đurđice Klancir, rekao da je, utvrdi li se problem u postupanju policije, na vrhu sustava da taj problem riješi, najavivši i mogućnost promjene pravilnika o policijskom postupanju, ili pak zakona ako se pokaže da su oni nedorečeni.

U utorak su dvojica policajaca došla u redakciju portala Net.hr te legitimirali Klancir prema zahtjevu odvjetnika radi pokretanja tužbe protiv nje. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potvrdio je u srijedu da je on preko odvjetnika podnio zahtjev za podnošenje privatne tužbe protiv te novinarke zbog klevete. Hrvatsko novinarsko društvo taj je slučaj najoštrije osudilo kao “političko-policijski pritisak” na novinarku.

Sindikat policijskih službenika u pismu ministru Božinoviću zatražio je u srijedu navečer ostavku glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, zbog korištenja policije u političke svrhe.