Novi šef APN-a Hristov: Posao će mi olakšati to što sam pod lupom javnosti

Vijesti 03. velj 202012:05 > 12:23
N1

Nakon smjene Krešimira Žunića zbog kupnje POS-ovog stana, novim je šefom APN-a imenovan HNS-ov Dragan Hristov kojem je danas bio prvi radni dan.

Na pitanje o mogućim smjenama u APN-u, Hristov je rekao kako ih ne planira.

“Ne želim nikoga smjenjivati. Želimo utvrditi pravo stanje zbog događaja koji su bacili ljagu na APN, utvrditi je li bilo nekih nepravilnosti i kakvih, te sve predati institucijama. Što se tiče daljnjeg poslovanja, promijenit ćemo akte i sve nepravilnosti utvrditi, da ne bude da stanove dobiju oni koji ih ne trebaju dobiti”, rekao je Dragan Hristov, te dodao da je poznato tko ga je smijenio, što mu posao sada čini lakšim.

VEZANA VIJEST

“Prvi mi je radni dan, tu sam da poduzmem sve radnje da se vidi što se događalo u APN-u i je li još tko osim gospodina Žunića činio nepravilnosti. To što ustanovim podnosim Ministarstvu. Onda ćemo zajednički ustvrditi hoćemo li to upututi prema DORH-u. Neke već jesu predane, ali zajedno ćemo odlučivati o svemu dalje. Koliko znam i direktor koji je bio na čelu APN-a kada je Žunić dobio stan prijavljen je DORH-u”, rekao je Hristov. 

#related-news_0

Kazao je da, iako je radio u APN-u šest godina, s POS-ovim stanovima nije imao veze.

“Iako sam tu šest godina, nisam imao nikave veze u APN-u oko POS-ovih stanova. Kao zamjenik direktora uglavnom sam provodio programe energetske obnove, informatičkog sustava, tako da ne znam što se događalo u to doba i u kojoj mjeri. Tu sam da to otkrijemo”, rekao je Hristov. 

Je li vaše imenovanje političko, jeste li smijenjeni politički?

“Smijenjen sam na nekorektan način. Kada vas netko ne pozove na razgovor nego samo stavi papir na stol dok niste u uredu da ste smijenjeni… Vidio sam da moram nešto poduzeti, zato sam i tužio APN, ne za dobit nego za plaće koje sam izgubio. Ministar HNS-a koji je sada na ministarstkoj funkciji me je postavio, on ima pravo postaviti koga smatra stručnim”, rekao je Hristov. 

Smatra da će mu rad olakšati to što će sada biti pod lupom javnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.