Zvonimir Mršić: Ili promjene i zdravi rast 2021. ili dugotrajna kriza

Vijesti 19. svi 202011:17 > 11:23
Izvor: N1

Bivši gradonačelnik Koprivice Zvonimir Mršić u N1 studiju uživo otkrio je da aktivno radi na SDP-ovom izbornom programu. Kaže kako ga je korona kriza potaknula da se aktivnije uključi.

“Hrvatska završila jedan ciklus i u 30 godina puno smo ostvarili. Sada smo na novoj točki preokreta. SDP-ovi timovi imaju ambiciju ponuditi novi početak, platforma za novi život u Hrvatskoj jer je što veći izazov, veća prilika”, zaključuje Mršić.

Rekao je i da se iz Meritus ulaganja ne povlači već da su rezultate od četiri godine ostvarili u jednu i pol te da postoji dogovor da nova ekipa preuzme ove projekte.

“To se zove overdelivery, a kao u biznisu može se napraviti i u politici”, kaže Mršić i tvrdi da ne razgovara u svojoj poziciji nakon izbora već da mu je cilj i interes nuditi rješenja.

VEZANE VIJESTI

“Prijeti nam nezamislivo duga kriza, iz nje ćemo izlaziti 3, 5 i 7 godina, ako se ne budemo mijenjali”, napominje i kao jedan od prioriteta ističe teritorijalni ustroj.

Rekao je da je Vlada zakasnila s mjerama, a kad je krenula bacala je tzv. helikopterski novac. Smatra da se trebalo prvo zadužiti pa podijeliti novac, a ne ovako. Izbori su raspisani, dodaje, da bi nova vlada napravila nove mjere jer ove vrijede samo 3 mjeseca.

“Istovremeno, SDP je bio krajnje konstruktivan, predložili smo 30 zakona i inicijativa, ni o jednoj vladajući nisu imali potrebu niti razgovarati. U ovoj krizi i drugi imaju interes sudjelovati i to ignoriranje nije bilo dobro”, kaže Mršić i dodaje da nema ideje što ćemo 15. srpnja ili 15. kolovoza.

#related-news_0

“Treba nam novi rebalans nove vlade u najkraćem mogućem roku. Ovu godinu treba preživjeti i pripremiti 2021.

Treba nam novi set novih mjera. 2021. je ključ”, zaključio je.

Od najvažnijih izazova ističe povratak proizvodnje veće vrijednosti poljoprivrednih dobara, izvoz koji treba generirati BDP jer se turizam ni ove ni iduće godine neće oporaviti, zatim digitalna transformacija s milijardama ušteda, a puno se može očekivati i od obnove Zagreba.

“Obnova Zagreba treba donijeti preko 2 posto rasta BDP-a. Ali treba je iskoristiti i za novo lice Zagreba, zapitati se što je s Gredeljem, Zagrepčankom, denivelacijom pruga, treba nam milenijska promjena vizure grada, u interesu građana, a ne Dubai na Savi”, kazao je i zaključio da ne budemo li promjena u 2021. imali zdravi rast, slijedi nam dugotrajna kriza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.