Hajdaš Dončić: Velika koalicija katastrofa je za demokraciju, Hrvatsku i SDP

Vijesti 19. svi 202008:54 > 09:05
N1

Gost Novog dana bio je SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić. On smatra kako je prva nedjelja u srpnju najbolji datum izbora.

Gostujući u Novom danu SDP-ov Hajdaš Dončić kazao je po čemu će najviše pamtiti 9. saziv Sabora – velikom broju političkih prebjega, petnaestak novih ministara te po velikim turbulencijama koje su se događale unutar saborske većine.

A što smatra, kakva je politička budućnost prebjega? “Nikakva. To zapravo najviše govori o njima. Oni koji politiku ne shvaćaju časno, kao poziv i zanimanje, mislim da za njih nema političke budućnosti”, kazao je.

VEZANE VIJESTI

Što se datuma predstojećih izbora tiče, Hajdaš Dončić kazao je kako bi idealan datum bio početak 7. mjeseca. Kraj istog mjeseca, tj. 27. srpnja koji je jedan od predloženih datuma, bio bi prekasno, smatra.

“Ljudi su izašli iz jednog vakuma Covida-19 i koronakrize i po meni bi ta kampanja trebala biti što kraća, jer se pozicije znaju. Osobno mislim da je prva nedjelja u sedmom mjesecu najbolji izbor.”

Očekuje pobjedu SDP-a, nekoliko mandata više, a ta stranka ima i dobre kandidate za koaliciju, primjerice IDS i klub manjinskih zastupnika. Ideju velike koalicije odbacuje.

“Velika koalicija je za državu katastrofa, pa i za SDP. Bilo koja vlada koja dođe morat će se zadužiti za nekakvih dvadesetak milijardi kuna. Za to vam ne treba velika koalicija. A za demokraciju bi to bilo užas, pogotovo za hrvatsku, jer uvijek morate imati jednu oporbu koja korigira vladajuće”, smatra Hajdaš Dončić.

A što je obilježilo 9. saziv Sabora koji je raspušten jučer pogledajte u prilogu naše Vanje Kranic.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.