"Ako u Vladi ne bude ekstremista i prihvate naš program, bit ćemo dio te Vlade"

Vijesti 15. lip 202011:36 > 11:50
N1

Predsjednik HNS-a i ministar graditeljstva i prostornog uređenja dao je izjavu za medije nakon predaje kandidacijskih lista HNS-a u Državnom izbornom povjerenstvu.

“Dok su se drugi svađali, mi smo radili, gradili i obrazovali. S našim mandatima garancija smo građanima da ćemo mi biti ti koji ćemo osigurani da se obnavljaju vrtići, škole i zgrade, da obrazovna reforma ide dalje i nećemo se svađati. Radit ćemo za dobrobit naših građana. Bit ćemo s onima koji će prihvatiti naš program i program građana koji radimo zajedno s građanima”, rekao je Štromar. 

Kazao je kako oni slušaju građane i kako se njihov program radi upravo s građanima.

“Bit ćemo u Vladi i odraditi sve ono što treba našim građanima. Nećemo prihvatiti nikakav ekstremizam, ni populizam nego samo ono što će se raditi na dobrobit građana”, ističe Štromar. 

Tko je HNS-u prihvatljiv za koaliciju u Vladi?

“Ukoliko u toj Vladi neće biti ekstremisti i ukoliko će ta Vlada prihvatiti glavninu našeg programa, mi ćemo biti u toj Vladi. Sigurno da oni neki koji su sa Škorom i Škorini, koji s Ilčićem i Bujancem razgovaraju. Ti ljudi nam nisu prihvatljivi jer samo razmišljaju kako ideologijom doći na vlast, biti u Saboru, uhljebiti se, a ne kako napraviti dobro građanima. Uopće ne govore o školama, bolnicama, o rješenju stambenog pitanja mladih”, kazao je Štromar. 

Ističe kako im je prihvatljiv i SDP ukoliko će prihvatiti HNS-ov program, ideje i projekte. 

U zadnje tri godine u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, napravljeno je puno, kaže. 

“Ne samo da smo ukinuli biljege, nego smo napravili eDozvole. Puno smo napravili i u digitalizaciji u Ministarstvu obrazovanja”, veli Štromar. 

Komentirao je i Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa. 

“Ovaj zakon smo odmah krenuli raditi nakon potresa, u roku 10 dana smo imali kostur. Uopće nije bilo nekih prijepora. Zakon je odličan i on će prije novog saziva Sabora biti upućen. Sve primjedbe će ovaj tjedan biti pregledane”, rekao je Štromar. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.