Jandroković: "Najbolja je zajednica muškarca i žene, prirodno okruženje"

Vijesti 15. lip 202012:13 > 12:17
N1

Nositelj HDZ-ove liste u 2. izbornoj jedinici Gordan Jandroković u N1 Studiju uživo prokomentirao je odgovor ministra zdravstva Vilija Beroša koji je gostujući u Točki na tjedan na N1 rekao da je za dijete prihvatljivije da bude u domu, ako je okruženje zdravo, nego s istospolnim partnerima.

U Dvoboju Točke na tjedan sučelili su se nositelji lista u X. izbornoj jedinici – HDZ-ov Vili Beroš i SDP-ov Arsen Bauk. Na pitanje je li djetetu bez roditeljske skrbi bolje u domu za djecu ili sa istospolnim partnerima, Arsen Bauk kratko je odgovorio: “Ovo drugo.” Ministar zdravstva, pak, smatra drugačije. “Situacija je tu vrlo specifična. Ukoliko je okruženje u domu zdravo, mislim da bi to bilo prihvatljivije“, kazao je.

VEZANE VIJESTI

Gordan Jandroković smatra da se radi o teškom i delikatnom pitanju.

“Najbolja je zajednica muškarca i žene, prirodno okruženje koje bi djeca trebala imati. Nažalost, nije uvijek tako. Postoje situacije u kojima nije moguće uspostaviti funkcionalan brak. Što je nakon toga najbolje, teško je reći. Zakon predviđa domove, oni nisu idealni nego nužni. Što se drugog tiče, treba vidjeti koja su zakonska rješenja i toga se držati”, rekao je.

Ipak, nije htio decidirano odrediti je li bolji dom ili obitelj s istospolnim partnerima rekavši da je to delikatno pitanje.

“Moj stav je da dijete zaslužuje oca i majku i da je to najbolje rješenje, a sve ostalo je podređeno tome. Dopustite mi da ne mogu generalno odgovoriti na to pitanje jer po nekim iskustvima i neke homoseksualne i neke heteroseksualne veze su disfunkcionalne. Nekad će djetetu biti bolje u domu nego u heteroseksualnoj obitelji koja je disfunkcionalna.”

Napomenuo je da ne voli odgovarati na ovakva pitanje jer se, kao u slučaju kolege Beroša, “svaki odgovor instrumentalizira u javnoj raspravi”.

“Rekao sam što je najbolje, a druge opcije su teške i zahtjevne”, zaključio je Jandroković.

Razgovor u cijelosti s Gordanom Jandrokovićem u N1 Studiju uživo pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.