Beroš: Prihvatljivije je za dijete da bude u domu, nego s istospolnim partnerima

Vijesti 14. lip 202014:13 > 14:22
N1

U Dvoboju Točke na tjedan sučelili su se nositelji lista u X. izbornoj jedinici - HDZ-ov Vili Beroš i SDP-ov Arsen Bauk. Pred kraj emisije prokomentirali su i neke svjetonazorske teme.

Na pitanje je li djetetu bez roditeljske skrbi bolje u domu za djecu ili sa istospolnim partnerima, Arsen Bauk kratko je odgovorio: “Ovo drugo.”

Ministar zdravstva, pak, smatra drugačije. “Situacija je tu vrlo specifična. Ukoliko je okruženje u domu zdravo, mislim da bi to bilo prihvatljivije”, kazao je.

VEZANA VIJEST

Prokomentirao je i zakon o pobačaju. “Postoji zakon koji nije restriktivan, treba ga osuvremeniti. Pravo na odabir je apsolutno važno i prema rješenju Ustavnog suda su određeni potpuno jasni okviri, ispod određenih civilizacijskih okvira ne možemo ići. Razgovor o preventivi puno je važnija stvar, kako bismo učinili sve da toga zadnjeg uopće ne dođe”, rekao je Vili Beroš, dodavši da je važno da se ne dogodi da se u nekoj bolnici svi liječnici pozivaju na priziv savjesti pa ne bude nijednoga koji obavlja prekid neželjene trudnoće.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.