Bunjac mora Glavašu platiti 10.000 kuna jer ga je nazvao zločincem

Vijesti 25. lip 202009:19 > 09:20
N1

Zbog rečenice koju je izrekao u listopadu 2018. na 9. sjednici Hrvatskog sabora bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac mora platiti donedavnom zastupniku Branimiru Glavašu 10 tisuća kuna s kamatama, piše u četvrtak Jutarnji list.

Nepravomoćna je to presuda Općinskog suda u Osijeku, koja je uslijedila jer je Bunjac ustvrdio: “… saveznik mu je Branimir Glavaš, osuđeni ratni zločinac koji je putem Drage Tadića pokušao podmititi čak i suce Vrhovnog suda. Kad je trebao biti priveden pravdi, pobjegao je u BiH, svojedobno isto kao i sam njegov mentor”.

Za Glavaša ti navodi imaju evidentnu namjeru obmanjivanja, vrijeđanja i neistinite kvalifikacije kod prosječnog čovjeka, koje dovode do zaključka da je on osoba koja je počinila ratni zločin, a mjerodavna potvrda takve kvalifikacije je jedino pravomoćna presuda koja ne postoji, navodi dnevnik.

Bunjac je, pak, ustvrdio da je u tom slučaju bilo izraženo mišljenje vezano uz tematiku koja je bila od javnog interesa te da ga je spomenuo u svrhu navođenja primjera kako predsjednik Vlade ne da da se raščišćavaju kriminal i korupcija nego suprotno, okružuje se osobama sumnjive kriminalne prošlosti.

“S Glavašem nisam imao nikakav sukob. U biti ga ni ne poznajem. Sve ono što sam izrekao u Saboru bilo je u kontekstu da postoji problem saborskih zastupnika koji su dio vladajuće koalicije sa zakonom. I tu sam osim Glavaša spomenuo još i Bandića, Sauchu, Vrdoljaka i nitko me nije tužio niti je imao potrebu jer sve su to kolege iz Sabora koji mogu tražiti riječ i demantirati me”, kazao je Bunjac, donosi Jutarnji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.