Nova mjera Stožera: Od petka noćni klubovi i kafići mogu raditi do ponoći

Vijesti 13. kol 202017:13 > 17:17
Izvor: N1

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je za Novu TV rekordan dnevni porast novooboljelih u Hrvatskoj. Otkrio je i da od sutra na stagu stupa mjera ograničenja rada klubova i kafića do ponoći.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera – ograničenje rada klubova i kafića. Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

VEZANE VIJESTI

”Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inpsekcijom ima mogućnost privremeno zatvoriti klub, a danas je Stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea”, objasnio je Capak i dodao da klubovi neće moći raditi nakon ponoći.

#related-news_0

”Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na Jadranskoj obali”, kazao je Capak. Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta.

”Što se tiče Slovenije, ne idemo na crvenu listu. Razgovarali smo danas s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji”, otkrio je Krunoslav Capak za Novu TV.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.