"Stožer se ne želi zamjeriti nikome, osim onima koji nisu snažni niti glasni"

Vijesti 27. kol 202013:22 > 13:24
N1

SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić ustvrdio je da je Nacionalni stožer civilne zaštite pred izbore "postao političko tijelo", objasnio je zašto će podržati Željka Kolara za novog predsjednika SDP-a i što misli o pripremama za početak školske godine.

Gradonačelnik Jakšić je rekao da je svojedobno i sam hvalio rad Nacionalnog stožera, ali onda su krenuli izbori, pa turizam:

“Dogodilo se što se dogodilo u doba turizma, bojim se da ne možemo vratiti taj kotač nazad.”

VEZANE VIJESTI

Nije imao pohvale niti za one u Vladi koji pripremaju novu školsku godinu, posebno ne za ulogu Stožera u tome.

“Stožer funkcionira uglavnom na temelju nekakvih preporuka. Vi ste ravnatelj škole, a nemate ništa osim hrpe preporuka i morate sami naći način kako organizirati nastavu. Čini mi se da se bježi od odgovornosti, da se ide u smjeru da se nikome ne zamjerimo ili samo onima koji neće biti snažni i glasni”, smatra Jakšić.

Za osnovnoškolce u Koprivnici rekao je da je grad osigurao platnene maske i dezinficijense, te da je školski sat skraćen na 40 minuta kako bi se imalo vremena za dezinfekciju.

Potom je objasnio zašto će na skorim izborima za predsjednika SDP-a podržati Željka Kolara:

“Izuzetno cijenim svo troje kandidata”, kazao je i nastavio: “Kolar je uspješan kandidat, uspješan župan sa sjevera, bliski smo geografski, ali i svi njegovi rezultati govore o tome da je on čovjek koji može početi izvlačiti SDP iz krize. A i nitko mu neće moći lijepiti etiketu da pripada ovoj ili onoj grupi.”

#related-news_0

Rekao je da će se on sam “vrlo vjerojatno kandidirati za Glavni odbor SDP-a”.

“Pretvorili smo se u stranku koja je na neki način krenula putem foteljaštva i stvaranja elita. Deset godina vrtimo maltene ista lica bez obzira na rezultate koji se ostvaruju”, rekao je Jakšić.

Komentirao je i prijepore u SDP-u o tome tko bi bio stranački kandidat za premijera:

“Dio javnosti je zaključio da nismo svjesni da smo izgubili izbore. Nakon izbornog fijaska danas da je glavno pitanje tko će biti premijerski kandidat SDP-a, pa svatko tko prati politiku bi nam se nasmijao.”

Za sporno putovanje predsjednika Zorana Milanovića u posjet Albaniji Jakšić je rekao da “sve što zna, zna iz medija”, da “ne bi bilo lijepo da ostane dojam kao iza Kolinde Grabar Kitarović i Tihomira Oreškovića”, te stoga sve treba ispitati:

“Treba pustiti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da odradi svoj posao.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.