Dražen Slavica za N1: Prošlo je 13 godina, čekam kraj ove agonije

Vijesti 21. lis 202010:45 > 10:48
Izvor: N1

Na Vrhovnom sudu je danas održana javna sjednica na Vrhovnom sudu, vezano uz slučaj Dražena Slavice koji je dvaput oslobođen optužbi za kornatsku tragediju u kojoj je 30. kolovoza 2007. poginulo 12 vatrogasaca.

Javna sjednica je gotova i obje strane su iznijele žalbene argumente Vrhovnom sudu. Suci su se povukli na vijećanje i konačna odluka bit će im dostavljena najkasnije za mjesec dana, kad će se znati hoće li potvrditi drugu oslobađajuću presudu za Slavicu ili će sve vratiti na početak.

“Teško je. 13 godina je prošlo od svega i normalno očekujem kraj ove agonije. Jednu presudu, kaznu, već sam prošao, sad čekam kraj”, rekao je Dražen Slavica za N1 televiziju po izlasku s rasprave i dodao:

VEZANE VIJESTI

“To su bili moji dobri prijatelji i kolege, iznimno mi je teško, onda i danas. Sve bih dao da se to nije dogodilo, ali da nismo pokrenuli akciju tada, koja je nažalost tako završila, ja bih isto bio tu.”

Obiteljima je poručio da mu je iskreno žao.

Podsjetimo, nakon prve oslobađajuće presude Vrhovni sud je 2013. srušio tu presudu jer je bilo sporno proceduralno suđenje. Sad se u drugom vijećanju na Vrhovnom sudu razgovara o žalbenim argumentima. U slučaju je bilo oko 150 sudionika, održane su mnoge rasprave i ročišta.

Kao službeni uzrok tragedije navodi se eruptivni požar. Danas su rekli da je to jedan od izuzetno rijetkih prirodnih fenomena zbog čega smatraju da Slavica nije kriv. Od Vrhovnog suda očekuju oslobađajuću presudu.

Njegov odvjetnik Čedo Prodanović za N1 je rekao: “Radilo se o prirodnom fenomenu i nema govora o kaznenoj odgovornosti. Nemoguće je da je Dražen Slavica odgovoran jer je fizički bio udaljen tridesetak kilometara.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.