Oglasio se DP i objavio zajedničku fotografiju: Obavili smo prvi krug pregovora

Vijesti 24. tra 202414:30 2 komentara
Domovinski pokret/Facebook

Nakon što je ministar obrane Ivan Anušić potvrdio da pregovori Domovinskog pokreta i HDZ-a teku konstruktivno, najavljujući nastavak razgovora krajem ovog ili početkom idućeg tjedna, detalje današnjeg sastanka kratko je objavio i Domovinski pokret.

Potvrdili su kako je obavljen prvi krug pregovora o sastavljanju hrvatske vlade s SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om.

“Svi razgovori prošli su u vrlo konstruktivnom tonu. Razmijenili smo stajališta i poglede o različitim temama, razmotrili moguće poteze i rješenja, a svi s kojima smo pregovarali predočili su nam i broj zastupnika koji ih podupiru za sastavljanje Vlade. Domovinski pokret ponovio je stajalište prema kojemu ne može biti dio većine koju bi činili SDSS i Možemo. Od te pozicije u pregovorima ne odustajemo”, priopćili su iz Domovinskog pokreta pa dodali:

“Osim toga, vrlo smo jasno istaknuli svoja programska načela koja predstavljaju temelj za moguću suradnju. Domovinski pokret dobio je povjerenje velikog broja birača koji mogu biti sigurni da ćemo to povjerenje opravdati čvrsto i dosljedno inzistirajući na našim načelima. Cilj nam je sigurna i prosperitetna Hrvatska. Pregovori će se nastaviti idućih dana, a u međuvremenu obavit ćemo konzultacije s članovima Predsjedništva i Domovinskog odbora te ćemo ih izvijestiti o tijeku pregovora kao i o trenutnim pregovaračkim pozicijama. O budućim koracima Domovinski pokret na vrijeme će obavijestiti medije i hrvatsku javnost.”

Tijek događaja pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare