Banožić kritizirao Milanovića: Predsjednik Republike stvara svoje protokole

Vijesti 17. stu 202019:53 > 19:55
N1

Ministar obrane Mario Banožić ocijenio je u utorak da predsjednik Republike, najavom da neće sudjelovati u vukovarskoj Koloni sjećanja, "stvara svoje protokole".

Zbog toga, dodao je, Milanović ne može govoriti o zajedničkom pristupu državnog vrha obilježavanju važnih događaja, jer kad ima priliku za to – on to ne čini.

“Kada govorimo o njegovom dolasku sutra u Vukovar i nesudjelovanju u Koloni sjećanja, mislim da on puno puta u takvim događajima, kojima se obilježavaju vrlo važni događaji za Hrvatsku – od konstituiranja Sabora, (obljetnice) Okučana te u konačnici za Sve svete sa zajedničkim polaganjem vijenca – svraća pozornost na sebe i stvara nekakve svoje protokole”, ustvrdio je Banožić za RTL Dnevnik.

VEZANE VIJESTI

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predsjednik Republike Zoran Milanović odat će počast žrtvi Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod Spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari.

“Ne znam zašto je uopće upoznao javnost s tim činom. To onda čovjek dođe i napravi”, prokomentirao je Banožić u izjavi za RTL Danas.

Ne možete govoriti da želite nešto zajedničko, ako imate sutra priliku to učiniti, a to ne činite, dodao je ministar obrane te na kraju poručio: “Imali smo problem sa zajedničkim polaganjem vijenaca (za Sve svete), ja neću raditi problem oko toga zašto nismo zajedno u Koloni sjećanja”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.