Bačić: Oporbi smeta način na koji je zakon izglasan, a ne njegov meritum

Vijesti 04. pro 202013:53 > 14:02
N1

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, komentirao je donošenje izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima je omogućeno novčano kažnjavanje za nepridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Komentirao je i kritike oporbe oko donošenja izmjena toga zakona.

VEZANE VIJESTI

 “Onaj tko povezuje broj umrlih s brojem ruku koje izglasavaju zakon u Saboru ne poznaje stvarnost ni rad Sabora, a nije mu ni stalo do naših sugrađana. Ja sam pitao oporbu smeta li vam što se zakon donosi u skladu s Ustavom ili vam smeta meritum zakona, ako smeta što je donesen sa 76 ruku, onda propitujte na Ustavnom sudu jesmo li pogriješili, a ako vam smeta meritum, onda dajte konkretni prijedlog kako bi taj meritum, odredbe i mjere sačuvali život građana. Za divno čudo, njima smeta kako je donesen zakon”, rekao je Bačić.

Istaknuo je da se u Hrvatskoj ne radi ništa, što ne rade ni ostale zemlje Europske unije, ali i svijeta.

“Oporba je mogla predložiti bilo koje druge mjere. Ja vjerujem da bi Vlada te mjere bila ozbiljno razmotrila i one bi bile dio zakona. Ne vidim zašto bi se vladajuća većina odmah oduprla i ne bi prihvatila neku mjeru koju su kroz amandmane dobro obrazložili”, nastavio je Bačić.

Upitan hoće li se cijepiti kad cjepivo stigne u Hrvatsku, Bačić je rekao da ne spada u skupinu građana koji su prioritetni za cijepljenje. “Kada dođe vrijeme da se mi, građani Hrvatske koji nismo u onim prvim skupinama koje se trebaju cijepiti, ja ću se vrlo rado cijepiti”, rekao je Bačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.