Nepoznati muškarac uznemirava Slavonce

Vijesti 26. kol 201513:25 > 13:33
Morgue File/ ilustracija

Mještani Trnovca kod Velike posljednjih su nekoliko tjedana u strahu. U njihovu se selu, kaže, pojavio nepoznati muškarac koji noću hoda ulicama i gleda u kuće kroz prozore. Dolazi poslije ponoći, a lice, kažu, skriva šiltericom.

Ponekad prespava u nečijem vrtu. Odlazi pred zoru, kada po njega dolazi sivi automobil. Uznemireni mještani boje se za svoju djecu i sa sumrakom se zaključavaju u kuće. Sve su prijavili policiji koja je u nedjelju bila u selu i s njima obavila razgovor.

– U subotu navečer na povratku iz grada ostavio sam kolegu kod kuće. Nakon samo nekoliko minuta nazvao me i rekao da je u dvorištu ugledao nepoznatog muškarca. Čim ga je vidio, preskočio je ogradu i pobjegao u polje kukuruza – prepričava mještanin J.Š. i dodaje kako su u podrumu napuštene kuće njegova djeda u susjedstvu pronašli vreću za spavanje i limenku piva.

– Možda je riječ o psihičkom bolesniku, neslanoj šali, a možda i o snimanju terena. Mislim da bi se slučajem trebala pozabaviti policija – kaže Vlado Boban, načelnik općine Velika, piše Večernji list.