Mrak Taritaš: Rušenje mora biti zadnja opcija

Vijesti 08. ruj 201518:37 > 18:41
Izvor: N1

Uređeni gradovi garantiraju i veće prihode, a pogotovo kada je Split u pitanju. Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš obišla je danas splitsko naselje Sirobuja kako bi se uvjerila napreduje li legalizacija bespravnih objekata na tom području predviđenom dinamikom.

Naselje Sirobuja na istoku Splita nekada je bilo sinonim za bespravnu gradnju. Sada postaje dio grada s kompletnom infrastruktuom, a u skoro vrijeme većina kuća bit će legalizirana. Uključujući i kuću pjevača Jole koji je došao pozdraviti ministricu.

‘Ovdje je super za živit. Nagovorio sam nekoliko prijatelja da se presele na Sirobuju i u početku su bili skeptični, ali imamo sve, za desetak minuta si na splitskoj rivi’, rekao je polularni Jole.

Grad Split i Splitsko dalmatinska – županija riješili su i upisali u registar oko 40 posto pravomoćno riješenih predmeta legalizacije. Prosjek za cijelu Hrvatsku iznosi 60 posto.

Svi oni koji su izvan građevinskog područja gradili nakon 21. lipnja 2011. godine neće dobiti dozvolu. Takvi objekti će biti srušeni i to je posao koji svaki dan obavlja građevinska inspekcija. No, ministrica kaže rušenje mora biti zadnja opcija.

Više u prilogu Ine Dukan.