Sjekirom haračili po Splitu i okolici

Vijesti 30. lis 201511:47 > 11:51
MUP

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom 25-godišnjaka, za koje se sumnja da su tijekom listopada zajedno počinili četiri kaznena djela.

“Kaznena djela za koje se sumnjiče su: „Razbojništvo“, jedno kazneno djelo „Razbojnička krađa“ i jedno kazneno djelo „Teška krađa“, dok se jedan od njih, uz navedena kaznena djela, sumnjiči i za počinjenje dva kaznena djela „Teška krađa“ i jedno kazneno djelo „Teška krađa“ u pokušaju”, priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 18. listopada u Bračkoj ulici u Splitu, 25-godišnjaci izvršili razbojništvo nad 55-godišnjakinjom, i to na način da ju je jedan od njih fizički napao, te joj otuđio dvije torbe s novcem, mobitelom i dokumentima, nakon čega je s mjesta događaja pobjegao vozilom u kojem ga je čekao i kojim je upravljao drugi 25-godišnjak.

Sumnja se da su nakon toga, od 20. do 25. listopada počinili razbojništva u tri trgovine, na području Kaštel Novog, Kaštel Sućurca i Prugova, tako što su se vozilom dovezli do navedenih trgovina, pri čemu je jedan od njih maskiran ulazio u trgovine, te prijeteći metalnom polugom, odvijačem ili sjekirom, otuđio novac, nakon čega je pobjegao iz trgovina, te se zajedno s drugim 25-godišnjakom, koji ga je čekao u vozilu, udaljio s mjesta događaja.

Prijavljeni su i zbog sumnje da su 22. listopada vozilom došli do trgovine u ulici Generala Blage Zadre u Splitu, kojom prilikom je jedan od njih ostao čekati u vozilu a drugi je maskiran izišao iz vozila, ušao u trgovinu, te na drzak način djelatnici istrgnuo i otuđio dio kase s novcem.

Također se sumnja i da su 27. listopada zajedno došli do trgovine u ulici Slanice u Stobreču, a zatim je jedan od njih maskiran ušao u trgovinu i otuđio dio kase s novcem, a kada ga je djelatnica pokušala spriječiti u krađi, fizički ju je napao i pobjegao zajedno s drugim 25-godišnjakom.

Uz opisana kaznena djela, jedan od 25-godišnjaka se također sumnjiči da je od 10. veljače do 7. rujna počinio tri provale u trgovine na području Solina, pri čemu je u dva navrata otuđio razne artikle, dok prilikom jedne od navedenih provala nije otuđio ništa.

Protiv njih je podnesena odgovarajuća kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu. Dovedeni su pritvorskom nadzorniku.