Završilo ispitivanje u USKOK-u, Mamić porekao sve optužbe

Vijesti 18. stu 201507:41 > 19:06
Izvor: PIXSELL (ilustracija)

Rano jutros uhićen je Zdravko Mamić, njegov sin Mario i još četiri osobe. Do uhićenja je došlo po nalogu USKOK-a, a tereti ih se za udruživanje u zločinačku organizaciju putem koje su, u razdoblju od 2004. do 2015. godine iz Dinama izvukli oko 80 milijuna kuna putem transfera igrača.

TIJEK DOGAĐAJA PRATITE NA NAŠEM PORTALU:

19:50 Damir Vrbanović također je napustio prostorije USKOK-a u policijskom automobilu.

18:55 Zdravko Mamić odvezen iz USKOK-a u policijski pritvor na Oranicama, gdje će i prenoćiti.

18:48 Sloković: Zdravko Mamić je dao obranu i porekao djela.

18:15 U USKOK je na ispitivanje dovezen i Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a, uhićen prijepodne u zračnoj luci Pleso po povratku iz Rostova.

17:40 Zdravko Mamić doveden je u USKOK. Dovezli su ga u civilnom kombiju PN USKOK-a. S Mamićem je  došla i njegova odvjetnica Jadranka Sloković. Kao ni ranije, nije željela razgovarati s novinarima, kojima je poručila: “Vi znate više.”

15:00 U službene prostorije PN USKOK-a stigao je i Damir Vrbanović.

13:30 Nakon izvršene pretrage uredskih prostora koje u Dinamu koristi Zdravko Mamić u pratnji PN USKOK-ovih istražitelja i svojih odvjetnika izvršni predsjednik kluba prevezen je u službene prostorije PN USKOK-a.

13:25 Mario i Zoran Mamić u pratnji istražitelja PN USKOKA došli u urede agencije MSA u Fijanovoj.

13:05 Zoran Mamić napustio maksimirski stadion.

13:00 Kamere su snimile kako u automobilu marke Audi, sa službenog parkinga GNK Dinama, odlazi čovjek koji je na licu nosio masku iz filma Vrisak. Nedugo potom, pod istom se maskom, u istom autu i vratio na Dinamov parking.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

N1

12:22 Istražitelji PN USKOK-a i dalje pretražuju prostorije HNS-a.

12:20 Zoran Mamic u pratnji odvjetnika Čede Prodanovića i Jadranke Sloković napustio je prostorije Dinama.

12:05 Predsjednik nogometnog saveza Davor Šuker nije se niti vratio u Zagreb s reprezentacijom, dok je izborniku Anti Čačiću zabranjeno davanje izjava o cijelom slučaju.

11:30 Policija je stigla pred agenciju Marija Mamića, sina Zdravka Mamića, gdje će uskoro početi pretres.

11:10 Damir Vrbanović se vratio s reprezentacijom iz Rusije u Zagreb te je priveden u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso gdje je u tijeku njegovo ispitivanje.

11:00 Djelatnici PNUSKOK-a došli su na maksimirski stadion.

N1

9:50 Mate Matić, odvjetnik izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića, kazao je kako smatra da u novoj Uskokovoj akciji protiv Zdravka Mamića i ostalih Vrbanović ne mora biti uhićen jer je nakon prvog pokretanja istrage položio jamčevinu koja podrazumijeva da će se odazvati svakom pozivu istražitelja.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

9:25 Željko Jovanović, bivši SDP-ov ministar znanosti, obrazovanja i sporta među prvima je komentirao najnoviju vijest o uhićenju Zdravka Mamića.

“Udruženi u zločinačku organizaciju.Zvuči poznato, još su neki, zna se koji, tako udruženi pelješili državni proračun i džepove građana, a danas uhićeni im je bio donator i savjetnik. I takvi bi ponovo na vlast, da se ponovo udružuju. No passaran!”, napisao je, među ostalim, Jovanović.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

9:13 U vilu Zdravka Mamića na Tuškancu stigli su istražitelji PN USKOK-a, javlja naša reporterka Ivana Franić. Odvjetnica Jadranka Sloković upravo je izašla iz Mamićeve vile. Na pitanja novinara nije željela odgovarati.

Davor Visnjic/PIXSELL

9:00 Na Dinamovim stranicama objavljeno je kako su u ranim jutarnjim satima u prostorije kluba ušli djelatnici PN USKOK-a

8:20 USKOK i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića koji je s Mamićem bio uhićen i u srpnju ove godine. Damir Vrbanović je na putu s reprezentacijom pa se do njega ne može, ali trenutno mu istražitelji pretražuju kuću.

7:40 Među uhićenima je Zdravkov sin Mario i još tri osobe, a prema prvim neslužbenim informacijama sumnja se da je riječ o o gospodarskim malverzacijama. Do uhićenja je došlo po nalogu USKOK-a, a tereti ih se za udruživanje u zločinačku organizaciju putem koje su, u razdoblju od 2004. do 2015. godine iz Dinama izvukli oko 80 milijuna kuna putem transfera igrača.

Među uhićenima nije Zoran Mamić, brat Zdravka Mamića.

Ranija nedjela

Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama USKOK-a, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.
Zagrebačko Općinsko državno Mamića je krajem srpnja optužilo i zbog prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića.

Izvor: PIXSELL/Goran Stanzl
Izvor: PIXSELL/Goran Stanzl
Izvor: PIXSELL/Patrik Maček
Izvor: PIXSELL/Patrik Maček
Izvor: PIXSELL/Tomislav Miletić
Izvor: PIXSELL/Tomislav Miletić
Izvor: PIXSELL/Patrik Maček

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.