Karamarko se sastaje s Petrovom, Milanović šalje Hajdaša

Vijesti 09. pro 201507:33 > 08:09
PIXSELL

Most nezavisnih lista u srijedu u 14 sati sastat će se u Šibeniku s predstavnicima HDZ-ove Domoljubne koalicije u prostorijama HDZ-a, dok će u 15 sati u svojoj zagrebačkoj središnjici primiti predstavnike SDP-ove koalicije Hrvatska raste.

Na sastanku u Šibeniku u njihovu će timu uz predsjednika stranke Božu Pertrova biti Ines Strenja Linić i Ivan Kovačić, a u Zagrebu Ljubica Ambrušec, Nikola Grmoja i Ivan Lovrinović. Tomislav Karamarko će doći na sastanak u Šibenik, a Zoran Milanović neće prisustvovati sastanku s Mostom u Zagrebu. Na tom sastanku bit će Siniša Hajdaš Dončić i Branko Grčić.
I HDZ-ova i SDP-ova koalicija sastanke su, tvrde u Mostu, zatražile zbog usuglašavanja oko prijedloga Mosta sa sastanka koji je održan u ponedjeljak u Esplanadi. Most je tada pozvao na formiranje zajedničke vlade i predložio da se za mandatara izabere nestranački kandidat.

U srijedu u 17 sati održava se i izvanredni sabor Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) Drage Prgometa, na kojemu bi se trebali utvrditi daljnji koraci u djelovanju stranke i odrediti smjernice u pregovorima oko formiranja vlade. Na saboru će izabrani zastupnici HRID-a iznijeti pojedinosti konzultacija s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, održanim u ponedjeljak. Sabor HRID-a bit će otvoren za medije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.