Nevrijeme u Zagrebu: “Krov je letio ravno prema meni, spasio me stup”

Vijesti 19. srp 202319:40 0 komentara
N1

Snažno nevrijeme koje je danas pogodilo Zagreb iza sebe je ostavilo veliku štetu. Naša reporterka Ema Bašić je na zapadu grada, u Španskom, razgovarala s građaninom koji je za dlaku izbjegao krov zgrade koji je snažan vjetar nosio nosio preko ceste i preko nekoliko parkirnih mjesta.

“Izgledalo je kao kataklizma. To se dogodilo u par minuta. Lovili smo stolice od jednog kafića po terasi i nakon toga sam uočio trganje krova sa susjedne zgrade. Taj krov je letio ravno prema meni i nisam mogao niti lijevo niti desno. Hvala bogu ovom stupu koji me spasio. Krov je pogodio moje vozilo i tu je napravio štetu veliku. Nikad to u životu nisam vidio”, poručio je građanin Španskog.

Dodao je kako, unatoč snažnom vjetru, sumnja u samu kvalitetu izrade radova tog krova

Promet u gradu je ponovno prohodniji. Sanacija užeg centra koji je bio potopljen još uvijek je u tijeku, a na terenu je i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Meteorolozi upozoravaju da se nevrijeme kreće prema Slavoniji brzinom vjetrova 80 kilometraa na sat. Također savjetuju da ljudi ne izlaze iz svojih kuća zbog vlastite sigurnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!