Radin: “Budite uvjereni da će naš prijedlog za predsjednika Odbora i dalje biti Pupovac!”

Vijesti 29. svi 202411:20 > 13:42 1 komentar

Saborski zastupnik iz reda talijanske manjine, Furio Radin, gostovao je u N1 studiju kod Igoa Bobića gdje je komentirao prijedlog da Milorad Pupovc bude izabran na čelo saborskog Odbora za manjine, a čemu se protivi DP.

Radin kaže da koaliciju radite s dobrim namjerama i da to traje. “Mi smo i u prošlosti imali prijepore s HDZ-om i to smo prevladali i danas je HDZ partner manjina”, rekao je.

O predsjedniku Odbora za manjine odlučuje Klub manjina

Na opasku Bobića kako je partner i DP, Radin kaže: “To ste vi tako rekli. Ovisno što smatrate partnerom. Nadam se da će DP shvatiti da je o predsjedniku Odbora manjina uvijek odlučivao Klub nacionalnih manjina. To su svi prihvatili, pa i vlada Oreškovića i Karamarka. To je tradicija koja traje 24 godine i to bi trebalo poštivati”.

“Sviđala mi se misao Jandrokovića kad je rekao – neće pasti Vlada zbog jednog Odbora. Budite uvjereni da će naš prijedlog i dalje biti Pupovac. Mi smo se tako dogovorili, na razini klubova svi misle slično i razgovara se…”, naveo je.

“Mislite li da bi izbila afera da odluka nije predstavljena DP-u? Na klubu se ne glasa, glasa se samo kad je velika frka i kada se počne glasati, to nije dobar znak”, ustvrdio je Radin.

Manjine su pioniri

“Koliko sam ja shvatio, od svih izjava partnera seniora, junior partner je DP, a manjinci pioniri. Rečeno je da će biti kako Klub kaže”, napomenuo je.

Napominje da su se manjine raskolile jer je alternativa bila novi izbori, a oni koštaju. “To su enormni novci, i to bi bili treći izbori nakon EU izbora. Ako bude trebalo doći do izbora, doći će do izbora, ali to je krajnja solucija. Postoje načini da se nešto riješi i bez izbora”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare