SDP-ovac objasnio zašto nisu svi podržali Milanovića kao svog kandidata

Vijesti 29. lip 202418:21 3 komentara

Saborski zastupnik SDP-a Saša Đujić komentirao je u Dnevniku sa Sandrom Križanec podršku Zoranu Milanoviću na predsjedničkim izborima, ali i tko bi mogao naslijediti Peđu Grbina na čelu stranke.

Unutarstranaški izbori su 14. rujna, a zasad je samo Siniša Hajdaš Dončić otvoreno rekao da je spreman za preuzimanje SDP-a.

“Stranka okreće novu stranicu. Iza nas je četverogodišnji mandat u kojem smo se pripremali za parlamentarne izbore. Oni su prošli, kako jesu, pa moramo okrenuti novu stranicu i pripremati se za izbore. Prvo predsjedničke, onda parlamentarne”, rekao je Đujić.

Nisu svi bili za Milanovića kao kandidata.

“Bilo je pitanje tajminga, samo njih troje je bilo protiv i to zato što smatra da odluku u tome treba donijeti novo vodstvo. Ne mislimo svi isto, mi smo demokratska stranka”, objasnio je.

Saša Đujić i Sandra Križanec u Dnevniku
N1

A to novo vodstvo još uvijek nije ni u primislima, bar javnosti.

“Stalno se razgovara i zasad je samo Hajdaš Dončić javno rekao da se misli kandidirati. A do 19. kolovoza, kad je rok, ima vremena da se kandidira bilo tko.”

Pohvalio se i time da je SDP prva stranka koja je uvela “jedan član, jedan glas”. Također, na kraju je naglasio da se još uvijek nije kandidirao ni za koju od pozicija u stranci, ali razgovarat će s kolegama u županiji pa odlučiti. Kako god, jasno je da se radi o smjeni generacije SDP-a.

“Nije potpuna smjena, ali dobar dio vodstva potekao je iz Foruma mladih SDP-a. Mislim da je dobro otvoriti stranku mlađima”, zaključio je Saša Đujić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare