Pevec povećava naknadu za novorođenče na četiri tisuće kuna

Biznis 04. sij 201916:52 > 16:55
Izvor: Ne

Trgovački lanac Pevec objavio je u petak da s 3.300 kuna, koliko su bile prošle godine, povećava naknade zaposlenicima za novorođenče na četiri tisuće kuna u 2019. godini.

“Smatramo da će ovih 4.000 kuna našim zaposlenicima uvelike olakšati nabavu osnovnih stvari za novorođenče”, izjavio je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević.

Po podatcima iz priopćenja, prošle se godine zaposlenicima Peveca rodilo 71 dijete, za što im je tvrtka po djetetu isplatila 3.300 kuna, što je ukupno 234.300 kuna.

“Ovo je nastavak ulaganja u zaposlenike Peveca kao što je bilo najavljeno na konferenciji za medije u listopadu prošle godine, kad je objavljena vijest o povećanju minimalne plaće zaposlenika u 2019. godini za 1.000 kuna”, ističe se u priopćenju.

Iz Peveca navode i kako ih je na povećanje naknade za novorođenče dodatno motivirala i odluka Vlade o povećanju neoporezive svote za tu svrhu.

Naime, kao što je prije nekoliko dana najavio ministar financija Zdravko Marić, u prvom ovogodišnjem broju “Narodnih novina” objavljene su izmjene Pravilnika o porezu na dohodak po kojima je među ostalim neoporezivi iznos naknade za novorođenče povećan s dosadašnjih 3.362 kune na 10.000 kuna.

Izmjene tog pravilnika objavljene su u “Narodnim novinama” od 2. siječnja i stupile su na snagu dan nakon objave, to jest jučer, 3. siječnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.