Kraš-ESOP: Kappa Star nije nam uputio ponudu za kupnju dionica

Biznis 27. stu 201916:27 > 16:28
Izvor: Ilustracija

Kraš-ESOP, čiji su članovi radnici-dioničari Kraša, priopćio je u srijedu kako mu Kappa Star Limited srbijanskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, nije uputio ponudu za kupnju njegove imovine, odnosno dionica.

Reagirajući na medijske napise prema kojima je Kappa Star ponudio članovima Kraš-ESOP-a 1.075 kuna za dionicu, u Kraš-ESOP-u navode da je jedina ponuda koju je Kraš-ESOP zaprimio, ponuda Mesne industrije braće Pivac, i to dana 23. studenog 2019. godine u kojoj ističe zainteresiranost za daljnje stjecanje dionica Kraša, koje bi im omogućilo efikasno provođenje strateških ciljeva u pogledu Kraša koje je istaknula u ponudi za preuzimanje.

“Budući da je društvo MI braća Pivac d.o.o. prihvatilo sve uvjete Kraš-ESOP-a, sklopljen je ugovor o prodaji i prijenosu dionica, kao i sporazum o socijalnom partnerstvu”, kaže se u priopćenju.

Napominje se kako je Kraš-ESOP društvo zatvorenog tipa, čiji članovi mogu biti isključivo zaposleni u Krašu d.d. i njegovim povezanim društvima te da su bili informirani i konzultirani prije donošenja odluka, u skladu s propisima koji reguliraju djelatnost društva.

Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili su u subotu, 23. studenoga, ugovor o kupoprodaji i prijenosu dionica, čime je MI Braća Pivac stekla kontrolni dionički paket u Krašu.

MI Braća Pivac kupila je od Kraš-ESOP-a, odnosno od malih dioničara-Kraševih radnika, 276.441 redovnu dionicu, koje predstavljaju 18,44 posto temeljnog kapitala Kraša.

Kraš-ESOP dionice je prodao po cijeni od 861,20 kuna po dionici, odnosno po ukupnoj cijeni od 238,1 milijuna kuna za sve dionice.

Srbijanski poduzetnik Nebojša Šaranović, vlasnik Kappa Star Limiteda, koji je uz Braću Pivac figurirao kao najizgledniji preuzimatelj Kraša, ocijenio je da su Braća Pivac i ESOP djelovali usklađeno.

To sinkronizirano djelovanje je, po njegovim riječima, formalno potvrđeno potpisom ugovora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram