United Grupa kupuje bugarsku Novu

Biznis 24. pro 202018:59 > 19:02
Izvor: United Grupa

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi danas je objavio kako je potpisao ugovor o preuzimanju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi, od Advance Media Group.

U sklopu United Grupe, u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Očekuje se da će transakcija biti završena početkom sljedeće godine, nakon uobičajenih odobrenja regulatornih tijela. Dio Nove su NOVA TV, nacionalna televizija u Bugarskoj, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma – Net Info, koju svakog mjeseca prati u prosjeku čak 80 posto stanovnika te zemlje i četiri radio stanice.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe izjavila je:„Izuzetno smo zadovoljni postignutim dogovorom. Kupujemo uspješnu kompaniju od dva istaknuta poduzetnika s velikim izgledima za daljnji rast u okviru Grupe. Nova akvizicija je u skladu sa cjelokupnom strategijom poslovanja United Grupe koja posjeduje telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima poslujemo. Nova Broadcasting Group upotpunjuje naš postojeći medijski portfelj i uvjerena sam da ćemo pronaći sinergiju koja će nam na svakom tržištu omogućiti daljnja ulaganja u lokalni sadržaj koji će brzo doći do publike.“ 

Georgi Domuschiev, izvršni direktor Advance Media Group rekao je: „Ova akvizicija je veliki uspjeh i sjajna prilika za Novu, njene gledatelje, slušatelje i posjetitelje. Htio bih se zahvaliti svima koji su nam pomogli da razvijemo vodeću bugarsku komercijalnu medijsku grupu. Dogovor s United Grupom će osigurati kontinuirani razvoj Nove.“ 

Investicija predstavlja četvrtu veliku akviziciju otkako je BC Partners postao većinski vlasnik United Grupe, u ožujku 2019. godine.Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom sektoru, platforma United Grupe kombinira vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Europi. Kompanija ima približno 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.