Prvi put se traži povrat EU novca, vinarija Galić mora vratiti 10 milijuna kuna

Biznis 21. kol 202110:31 > 10:333 komentara
Ivica Galovic/PIXSELL

Vinarija Galić u vlasništvu poduzetnika Josipa Galića iz Kutjeva mora vratiti 10 milijuna kuna iz Vinske omotnice koji su joj putem Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi dodijeljeni za podizanje nove, sedam milijuna eura vrijedne, zgrade vinarije u Kutjevu.

Jutarnji list javlja da je odluku donijela Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja ja temeljem preporuke Europskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) nedavno izdala odluku o poništenju odluke o odobrenju projekta i odluku o povratu sredstava isplaćene potpore u iznosu od 10.047.442,29 kuna.

U Vinariji Galić najavili su pokretanje pravne bitke jer odluku smatraju nezakonitom.

Iz Agencije kažu da je odluka donesena temeljem članka 33. stavak 2. Pravilnika o provedbi mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. koji propisuje da će Agencija za plaćanja zatražiti povrat sredstava ako se utvrdi da je korisnik postupao protivno odredbama Pravilnika i pravilima korištenja sredstava za mjeru Ulaganja, odnosno u slučaju utvrđene nepravilnosti, piše Jutarnji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar