Hanza Media predlaže stečaj tiskare Slobodna Dalmacija Print

Biznis 28. sij 202115:04 > 15:06
Trgovački sud u Splitu
Izvor: Miranda Čikotić/Pixsell

Novinski izdavač Hanza Media predložio je Trgovačkom sudu u Splitu otvaranje stečajnog postupka nad Slobodnom Dalmacijom Print d.o.o, tiskarom u Dugopolju kojoj su krajem prošle godine bile utvrđene neizvršene osnove za plaćanje od oko 630.000 kuna.

Otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom pokrenulo je u ime Hanza Medije odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri, također u vlasništvu obitelji Hanžeković, no u dopisu se ne navodi koliko iznosi potraživanje Hanza Medije.

Prijedlog za otvaranje stečaja uslijedio je nakon sudskog oglasa objavljenog sredinom siječnja kojim se pozivaju vjerovnici te dugopoljske tvrtke da predlože otvaranje stečaja u zakonski predviđenom roku od 45 dana, ali i zastupnici tvrtke da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obveza.

Slobodna Dalmacija Print trgovačko je društvo osnovano u rujnu 2007. s temeljnim kapitalom od 10,55 milijuna kuna registrirano za nakladničku djelatnost, tiskanje časopisa i drugih periodičnih publikacija, knjiga i brošura, plakata, reklamnih kataloga, prospekata, karata, atlasa i drugih tiskanih oglasa i robe.

U toj tiskarskoj tvrtki vlasništvo su imali medijska kompanija Slobodna Dalmacija i većinski vlasnik Stipe Mađor, a krajem 2015. tvrtku je preuzeo poduzetnik iz BiH Ante Suton.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar