Hrvatski grad zapošljava 22 osobe, ne treba ni osnovna škola. Poznata i plaća

Ekonomija 15. ožu 202414:43 0 komentara
Pexels/ilustracija

Grad zapošljava čak 22 osobe koje ne moraju imati nikakvu školu, a u obzir dolaze i oni sa završenom osnovnom ili srednjom školom.

Kako navode u Koprivnici, riječ je o radnom odnosu u projektu “Ruka podrške” za radno mjesto radnika ili radnice za pružanje usluga pomoći i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom, prenosi Danica.hr.

Traže se, dakle, 22 osobe, a mjesto rada su Koprivnica i Sokolovac. Trajanje radnog odnosa je na određeno vrijeme, 34 mjeseca, uz obvezni probni rad od tri mjeseca. Radi se puno radno vrijeme.

U opisu poslova navodi se organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, nabavi hrane), obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje, pranje i glačanje rublja, nabava lijekova i drugih potrepština), održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, kupanju).

“Predviđena plaća je plaća u iznosu minimalne plaće sukladno važećoj uredbi Vlade RH o visini minimalne plaće za tekuću godinu sa svim pravima propisanim Zakonom o radu.

Kandidati moraju biti punoljetni, a svaki zaposleni radnik ili radnica pružat će potporu za najmanje šest korisnika“, navode u Gradskoj upravi.

Minimalna plaća u RH od ove godine iznosi 840 eura bruto, odnosno oko 677 eura neto mjesečno. Više informacija možete pogledati na ovom LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!