Istraživanje otkrilo kako se stariji zaposlenici osjećaju na poslu: “Zabrinjavajuće je”

Ekonomija 05. velj 202408:31 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Otprilike svaki peti zaposlenik stariji od 55 godina smatra da je bio diskriminiran zbog svoje dobi, pokazuje britansko istraživanje.

Istraživanje koje je provela financijska tvrtka Canada Life među 2000 odraslih osoba otkrila je pritužbe koje uključuju manje mogućnosti za napredak na radnom mjestu i osjećaj većeg pritiska da dobro obavljaju svoj posao.

Stariji ljudi također vjeruju da je posljednjih godina došlo do negativne promjene u stavovima prema njima, pri čemu ih poslodavci manje cijene, navodi se u izvješću.

Dan Crook, direktor prodaje u Canada Lifeu, rekao je: “Stariji zaposlenici nalaze se u srcu našeg gospodarstva i iznimno su vrijedan resurs za tisuće poslodavaca”.

“Oni svojim radnim mjestima nude onu vrstu iskustva i stručnosti koje dolaze s vremenom i zabrinjavajuće je što se mnogi osjećaju diskriminiranima na radnom mjestu i osjećaju da su im prilike za napredak ugrožene krizom troškova života.

“U vrijeme kada se zaposlenici osjećaju iscijeđeno i financijski i emocionalno na radnom mjestu poslodavci moraju osigurati jednake mogućnosti i podršku”.

“Imaju dužnost brinuti se za stvaranje okruženja u kojem će radnici u svim godinama života i na svim razinama osjećati da mogu napredovati u svojoj profesiji.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!