Istraživanje portala MojPosao: Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj

Ekonomija 09. pro 202114:49 > 15:01 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Infinum, Q agency i Ars Futura najbolji su poslodavci u 2021. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je portal MojPosao proveo u 75 tvrtki.

Infinum je nagrađen u kategoriji velikih tvrtki, Q agency je najbolji poslodavac u kategoriji srednjih, a Ars Futura u kategoriji malih tvrtki.

U kategoriji velikih tvrtki na drugom mjestu je dm-drogerie markt, a treća je Atlantic Grupa. Kod srednjih tvrtki drugoplasirana je tvrtka Axilis, a nakon nje slijedi Degordian. Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2021. godinu, nakon Ars Future su Porsche Digital Croatia i The Productive Company.

Od prošle godine dodjeljuje se i priznanje “Best new entry” za najbolji plasman tvrtki koje prvi put sudjeluju u istraživanju, a dobitnik za 2021. je Porsche Digital Croatia, izvijestili su u četvrtak s portala MojPosao, koji je nagrade “Najbolji poslodavac” dodijelio u sklopu konferencije udruge U4HR i tjednika Lider “Autentična organizacija”.

Nagrade su pripale poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u anonimnom istraživanju zadovoljstva zaposlenika, u kojem su sudjelovale tvrtke koje su same prijavile sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva su dali zaposlenici tih istih tvrtki.

U istraživanju je ove godine sudjelovalo 75 tvrtki, a odgovore je ponudilo 7.100 zaposlenika od njih više od 12.200 zaposlenih u tvrtkama sudionicama. Pritom, ukupna ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju je bila 3,34 od mogućih četiri.

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika je upitnik koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja zadovoljstva zaposlenika, a sudionici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama posvećenost poslu i Izazovnost radnih zadataka, dok su najlošije ocijenjene kategorije osobni rast i razvoj te organizacija rada.

Istraživanje ujedno mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihovu motivaciju da dodatno doprinesu razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade, a rezultati tako pokazuju da je angažirano 42 posto zaposlenika, 55 posto ih to nije, dok je nemotivirano svega tri posto zaposlenika. Pritom, u nagrađenim tvrtkama postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 81 posto, istaknuli su s portala MojPosao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!