Korisni savjeti kako uštedjeti novac u doba velikog povećanja cijena

Biznis 02. velj 202214:59
trgovina, kupnja, dućan, kopovina, trgovačka kolica,
Unsplash / ilustracija

S obzirom na veliko povećanje cijena, vrijeme je da kontroliramo svoje troškove. Ako ste među onima koji trebaju uštedjeti novac, evo liste koja će vam pomoći u tome.

Pretplate

Svi imamo puno pretplata na OTT platformama (Netflix, HBO Go,…). Kada se zbroje sve preptlate, one na kraju godine ispadnu vrlo skupe, a na kraju gledamo samo jednu ili dvije platforme. Kako biste uštedjeli novac, najbolje bi bilo da ste pretplaćeni samo na platforme koje zaista koristiti. Drugi način bi bio da podijelite iznos pretplate za svaku od platformi sa svojim prijateljima. To će vam uštedjeti mnogo novac i učiniti vaš život lakšim.

Računi za hranu

Zahvaljujući pandemiji i zatvaranjima, svi smo pojačano naručivali iz naših omiljenih restorana. To ne samo da šteti našem zdravlju već je i veliki trošak za vaš budžet. Ako čeznete za nekom hranom iz restorana, zašto ga ne biste pokušali napraviti u vlastitoj kuhinji? Napravite to jednom ili dva puta u tjednu. Također, pređite na zdraviju prehranu. Bit ćete zdraviji, a vaš budžet neće toliko patiti.

Kupovina na rasprodajama

Dvije su stvari koje morate imati na umu kad kupujete na rasprodajama. Jedno su prioriteti, a drugo je terapija kupovinom. Mnogi od nas odlaze na internet i kupuju kad se ne osjećaju dobro. Na taj način kupujemo što god nam se sviđa i tratimo novac. Tek onda dolazi prioritiziranje i odlučivanje što uistinu trebao svaki mjesec kad krene rasprodaja. Stoga napravite listu svega što vam trebaa i kad rasprodaja krene, dodajte sve to u košaricu i kupite kad se osjećate loše i trebate terapiju kupovinom.

Odbacite kreditnu karticu

Postoje neke okolnosti u kojima će vam trebati kreditna kartica, ali ako kupujete male stvari i koristite debitnu karticu ili gotovinu. Ovo vam pomaže da lakše pratite potrošnju i suzdržite se od imuplzivne kupovine.

Na destinacijama koje posjećujete ostanite duže

Ovo možda može zvučati nelogično, ali čuva novac onima koji vole putovanja. Ako volite putovati i radite od kuće, zašto ne biste iznajmili stan i ostali tamo mjesec dana? Kad iznajmite stan ili kuću na duže vrijeme, naplatit će vam puno manje. Također, iznajmite stan s kuhinjom i kuhajte sami, a možete ga iznajmiti i s dvoje do troje prijatelja kako biste podijelili troškove.

Tražite jeftinije alternative

Važno je srezati neke troškove kad morate živiti na budžetu. Pronađite jeftinije alternative. Čak i korištenje električne energije na pametniji način može uštedjeti mnogo novca. Umjesto da smo ovisni o tehnologiji za naše slobodno vrijeme, zašto se ne bismo vratili starim danima kad smo hodali, obilazili grad autobusom, koristili domaće sastojke u preparatima za ljepotu, piše timesofindia.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar