Cijene smještaja odletjele u nebo? “Jesu povećane, ali ne koliko se priča”

Biznis 28. lip 202213:58 > 14:54
Izvor: N1

Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma HGK, za N1 Studio uživo govorila je o turističkoj sezoni i porastu cijena apartmana.

Nimac Kalcina se ne slaže da su mnogi iznajmljivači iskoristili inflaciju i pretjerano podignuli cijene noćenja.

“Cijene generalno jesu podignute, ali ne koliko se priča. U prosjeku, privatni smještaj je podignuo cijene od 10 do 30 posto”, kazala je Nimac Kalcina dodajući da vjeruje da je taj postotak manji od postotka za koliko su porasli svi troškovi iznajmljivača.

VEZANA VIJEST

“Iako je inflacija, bogati gosti putuju. Prema tome, ukoliko imamo neki luksuzan smještan i doživljaj, tada cijene možda jesu za naše standarde visoke, ali nisu za takvu klijentelu kojoj su takvi objekti i namijenjeni”, rekla je Nimac Kalcina.

Istaknula je i da ne odobrava ako postoje pojedinci koji su višestruko povisili cijene.

“Činjenica je da su i gosti svjesni da su svi troškovi porasli te da će im poskupiti i smještaj, ali isto tako znaju i što dobivaju za tu vrijednost. Uvijek sam upozoravala da podizanje cijena treba biti razumno. Ako podignemo cijene, moramo pružiti nešto više gostima. Ne može se za istu uslugu platiti platiti puno više”, kazala je Nimac Kalcina.

Uspoređujući cijene u Hrvatskoj s onima u drugim zemljama, Nimac Kalcina je kazala da vjeruje da ne odskačemo od drugih.

“Slušala sam neku gospođu koja je bila na Kreti da je prosjek nekog malog apartmančića za 2, 3 osobe 80 eura. Vjerujem da se po našim otocima također može naći po 80 eura, s tim da su naši otoci bliže nekim destinacijama i mogu ponuditi puno više sadržaja”, dodala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar