Promjene u 2024.: Radnici u Njemačkoj se mogu radovati dodatnom iznosu

Ekonomija 02. pro 202313:42 0 komentara
Unsplash/Markus Spiske

Više novca na bankovnom računu uvijek je dobrodošlo. U nadolazećoj 2024. godini radnici u Njemačkoj se mogu veseliti dodatnom iznosu od 600 eura.

Kako pišu njemački mediji, u nadolazećoj godini mnogi bi se radnici mogli razveseliti dodatnom novčanom iznosu.

Promjena od 2024. godine

Tijekom pandemije koronavirusa mnoge tvrtke nisu mogle ponuditi radnicima rad od kuće. Zbog toga su pojedinci bili primorani ostati kod kuće, za razliku od onih koji su imali mogućnost rada od kuće.

Od tada je uveden dodatak koji će biti još više povećan u nadolazećoj 2024. godini. Zahvaljujući dodatnim poreznim olakšicama, radnici mogu izvući maksimum iz ovoga, prenosi Fenix magazin.

Kao što je sada objavila Vlada, dodatak za kućni ured bit će produžen i poboljšan. To znači da se radnici koji redovito rade od kuće mogu veseliti pravom dobitku.

Dobra vijest za radnike koji rade od kuće

Konkretno to znači: Svatko tko preda poreznu prijavu za 2023. godinu u nadolazećoj 2024. godini može potraživati ​​punih 210 dana za rad od kuće. Radni dan u svoja četiri zida naplaćuje se 6 eura. Za usporedbu: prošle godine paušal je bio ograničen na 600 eura.

Sada se povećava na 1.200 eura godišnje nakon podnošenja porezne prijave i treba je zatražiti za svakih 210 dana.

Prema informacijama iz Vlade, paušal bi mogli dobiti bez obzira je li vam ured blizu, imate li posebnu namještenu radnu sobu ili samo stol i stolicu.

Obitelji bi posebno trebale imati koristi

Posebne provjere uvjeta u radu od kuće više nisu potrebne. Time se posebno žele rasteretiti obitelji koje žive u manjim stanovima. Naknada zaposlenicima, koja je već povećana, nastavit će se primjenjivati ​​u 2024. godini i bit će povećana za dodatnih 30 eura.

Povećanjem naknade za kućni ured Vlada želi nadoknaditi veće troškove uzrokovane inflacijom i cijenama energije. Ako puno radite od kuće, podrazumijeva se da koristite električnu energiju i grijanje čije cijene vrtoglavo rastu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!