Šef TUI za Njemačku: Za Uskrs ne znam, ali na ljeto ćemo sigurno moći putovati

Biznis 07. ožu 202115:21 > 15:26
Izvor: DAVID RYDER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Direktor koncerna TUI za Njemačku izjavio je u intervjuu objavljenom u nedjelju da nije siguran u otvaranje koje bi omogućilo turistička putovanja za Uskrs, ali da za ljeto nema nikakvih sumnji. Jedan od sigurnih ciljeva će biti, kazao je, Hrvatska.

Marek Andryszak, koji u Njemačkoj vodi TUI, izjavio je u intervjuu za T-online da je siguran u to da će ljetovanja ove godine proteći više manje neopterećeno pandemijom koronavirusa. Za Uskrs, međutim, nije baš tako siguran:

VEZANE VIJESTI

“Danas je, naravno, još uvijek nesigurno hoće li biti otvaranja prije Uskrsa, ali sam već za Duhove puno sigurniji.”

“Za razdoblje nakon toga vrlo sam siguran, na ljeto se međutim možemo vratiti svim turističkim odredištima”, kazao je Andryszak.

U intervjuu je govorio o epidemiološkim podacima odredišta koje prati, primjerice o tome da Institut Robert Koch još uvijek nije skinuo upozorenje putovanja za Mallorcu, unatoč tome što je tamo nekoliko tjedana 14-dnevna incidencija novozaraženih koronavirusom niža od 35 na 100.000 ljudi. On očekuje skoro skidanje upozorenja i za Baleare.

TUI, kazao je, za određena odredišta od putnika traži negativne testove ne starije od 48 sati, ustvrdio je da je ta strategija dovela do incidencije putnika od samo 0,5. Mogućnost da svi Nijemci provedu ljetne praznike u Njemačkoj, odbacio je kao nemoguće, kazao je da su turistički kapaciteti te zemlje dovoljni za samo jednu četvrtinu onih koji bi inače putovali.

Hrvatska sigurna

Za ljeto prognozira da će glavna odredišta turista koji će putovati avionom biti grčki otoci, Kanari i Baleari

“Južna Europa još uvijek je dobra opcija za putnike automobilima, mislim na Austriju i Italiju. Isto tako, Hrvatska će biti sigurno ljetno odredište”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar