Susjedi zamrznuli cijene 500 artikala, no to neće vrijediti za sve

Ekonomija 21. ožu 202416:04 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Crnogorska vlada donijela je u četvrtak odluku o ograničavanju trgovačkih marži za više od 500 artikala u velikim marketima, dok male trgovine ne podliježu ovoj odluci.

Odluka će stupiti na snagu početkom travnja, a vrijedit će do kraja svibnja kada se očekuje početak ljetne turističke sezone.

Kako je nakon sjednice crnogorske vlade rekao premijer Milojko Spajić, cilj ove odluke je da se umanji inflatorni pritisak na građane, jer – kako je kazao – inflacija u Crnoj Gori je uvozna inflacija. “Ovim se ne samo zaustavlja rast cijena nego se i smanjuju cijene 500 artikala, koji su najbitniji za život stanovnika Crne Gore”, naveo je Spajić.

Prije donošenja ove odluke, crnogorski premijer imao je susrete sa predstavnicima Gospodarske komore Crne Gore, gdje je ova akcija usuglašena, te se neće provoditi u malim trgovinama i trgovačkim lancima čiji objekti u Crnoj Gori ne prelaze površinu 600 kvadratnih metara.

Inflacija u Crnoj Gori u 2023. godini iznosila je 8,6 posto. Prosječna plaća u Crnoj Gori iznosi 814 eura, a minimalna 450 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!