Vijetnamski proizvođač električnih automobila dobiva globalnu mrežu punionica

Ekonomija 18. ožu 202413:48 0 komentara
Unsplash/Zaptec

Osnivač vijetnamskog proizvođača električnih vozila VinFasta inaugurirao je u ponedjeljak kompaniju V-Green koja će poduprijeti njegovo širenje u svijetu gradnjom punionica.

V-Green će biti Vinfastov globalni partner i igrat će vodeću ulogu u uspostavi mreže punionica, naveo je u priopćenju milijarder Pham Nhat Vuong, koji drži 90-postotni udio u prozvođaču električnih vozila.

“V-Green će izravno tražiti zemljište i partnere kako bi uspostavio i proširio svoju mrežu punionica za električna vozila na ključnim Vinfastovim tržištima”, rekao je Vuong.

U matičnom Vijetnamu V-Green će upravljati VinFastovom postojećom mrežom, a za pet godina razmotrit će proširenje usluga punjenja i na druge proizvođače električnih vozila.

Kompanija će u iduće dvije godine u nove priključke i proširenje mreže uložiti oko 404 milijuna dolara, rekao je Vuong.

Vinfast je osnovan 2017. godine, a prošle godine njegove dionice uvrštene su u indeks Nasdaqu. Kompanija je objavila da će se u 2024. proširiti na najmanje 50 zemalja.

U 2023. Vuong je osnovao taksi operatera s električnim vozilima, Green SM, koji je u 2023. činio 72 posto prodaje VinFasta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!