Zagreb dobiva novi, veliki shopping centar, otvara se 500 radnih mjesta

Ekonomija 17. kol 202112:25 0 komentara
Press

Zagreb će 26. kolovoza otvara dobiti novi “mall” – Z centar u naselju Špansko.

Investitor je tvrtka Sensa Nekretnine, i dosad su investirali više od 620 milijuna kuna te najavljuju kako će realizacijom ovog projekta otvoriti 500 novih radnih mjesta.

“Zagrepčani dobiti novi tip šoping centra kakvog nema ni u regiji”, poručuju napominjući kako je Z centar već osvojio nagradu ‘European Property Awards 2020-2021’ u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u Hrvatskoj.

Više od 60 trgovina

Na više od 75.000 četvornih metara bruto zakupne površine u Španskom će se smjestiti više od 60 trgovina, a popunjenost centra već je na 90 posto, stoji u priopćenju.

Centar će imati i dva dječja igrališta, sportski teren na krovu i vanjski grijani trg koji povezuje trgovački centar ‘Sjever’ i retail park ‘Jug’. “Kad se odlučivalo o lokaciji Z centra prevagnuo je podatak Državnog zavoda za statistiku prema kojem u radijusu 15 minuta vožnje od ovog objekta živi više od 350.000 ljudi.

Zbrojimo li kvartove zapadnog dijela Zagreba, dolazimo do velikog broja obitelji s djecom, što nam je pružilo priliku da im omogućimo nove sadržaje i aktivnosti. Posebno se to tiče i velikog broja mladih pripadnika generacije Z kojih okvirno brojimo 30.000 – definitivno željnih pozitivnih promjena i mogućnosti u bližem okruženju”, ističe Maja Medunović, menadžerica Z centra.

Osim niza svjetskih brendova, predviđen je i ‘Food court’ s 10 restorana i kafića, a među zakupcima je i ‘Hall of Game’.

Gaming arena na 1400 m2

Radi se o, tvrdi vodstvo Z Centra, najvećoj gaming areni koja se prostire na više od 1400 kvadrata, dok će u podzemnoj garaži biti i besplatna punionica za osam električnih automobila s MOON punjačima, brendom koji će u Z centru otvoriti prvu regionalnu poslovnicu za prodaju opreme za e-vozila.

Na projektu je od 2019. godine radilo više od 250 građevinskih stručnjaka i radnika predvođenih Kamgradom kao glavnim izvođačem.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!