Recept: Čokoladne kuglice sa šljivama i lješnjacima

Cooking 09. stu 202017:52 > 18:00
Shutterstock

Za ljubitelje malih čokoladnih zalogaja.

Sastojci:

– 80 ml ruma

– 100 g suhih šljiva

– 1 žličica ribane narančine kore

– 200 g čokolade za kuhanje

– 75 g maslaca

– 240 g keksa

– 80 g prepečenih lješnjaka

Za glazuru:

– 50 g maslaca

– 100 g čokolade za kuhanje

– 50 g tamne čokolade

Priprema:

Rum stavite u posudu i zagrijte do kad ne zavrije. Dodajte sjeckane šljive, koricu naranče, pa promiješajte i sklonite sa štednjaka, pustite da malo odstoji.

Čokoladu i maslac zajedno stavite u posudu i na pari otopite. U električnoj sjeckalici usitnite kekse i lješnjake.

Dodajte šljive s rumom, otopljenu čokoladu i još malo izmiješajte.

Smjesu stavite u frižider na 30 minuta, izvadite je i od nje napravite 30 kuglica.

Pripremite glazuru tako što ćete maslac rastopiti na laganoj vatri i neprestano miješati dok ne postane pjenasto.

Sklonite sa štednjaka, dodajte čokoladu natrganu na komadiće, poklopite i pustite da odstoji dvije do tri minute.

Dobivenu glazuru prelijte preko kuglica. Možete ih posuti sjeckanim lješnjacima ili orasima.

Čokoladne kuglice stavite u frižider do posluživanja.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.