HDZ prozvao SDP-ove eurozastupnike: Štetočine i u Bruxellesu i Strasbourgu!

Vijesti 29. tra 202411:29 3 komentara
FREDERICK FLORIN / AFP / Ilustracija

HDZ je na svom Facebooku, prenoseći dijelove objava Karla Resslera, prozvao SDP-ove eurozastupnike.

“SDP-ovci – štetočine i u Bruxellesu i Strasbourgu!

NIJE SVEJEDNO. Pod tom je egidom naš eurozastupnik Karlo Ressler započeo sa serijom objava kao podsjetnikom na konkretne primjere kada je SDP išao na štetu hrvatskih nacionalnih interesa prilikom glasovanja ili rasprava u prošlom sazivu Europskog parlamenta.

“Važno je znati kakve su politike promovirali pojedini zastupnici. Naše temeljne vrijednosti, pogledi na budućnost Europe i položaj Hrvatske duboko su različiti. Dok su SDP-ovci šutjeli ili čak i sudjelovali u perfidnim kampanjama ocrnjivanja i blaćenja hrvatske policije samo zato što čvrsto štiti granicu, HDZ se pred EU javnošću argumentirano suprotstavljao tim ideološki motiviranim optužbama, a naša je Vlada, predvođena premijerom Andrejem Plenkovićem, povukla rekordna europska sredstva za opremanje upravo hrvatske granične policije.

Sredstva koja je mogla koristiti i SDP-ova Vlada, ali za njih nije pokazala ni najmanje zanimanje. Dio tzv. euroljevice otvoreno podržava politiku stihijskih migracija, zato i ne čudi da im je učinkovita zaštita granica trn u oku i da je Hrvatska često bila meta neutemeljenih napada. Podjednako tako, SDP podupire prijedlog da samo ograničeni broj država ima svog člana u Eurpskoj komisiji, najvažnijem izvršnom tijelu EU-a, a HDZ inzistira da Hrvatska mora i dalje imati zajamčeno mjesto za svog povjerenika u EK”.

Ressler će sljedećih dana podsjetiti, među ostalim, i na podršku Milanovićeve i Grbinove partije ukidanju prava veta država članica EU-a”, najavili su iz HDZ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare