Recept: Juha za ljubitelje češnjaka

Cooking 18. ožu 202322:40 0 komentara
Pexels / Ilustracija

Donosimo recept za proljetnu juhu od bijelog češnjaka.

Sastojci:

20 češnjeva češnjaka

2 žlice maslinovog ulja

morska sol, papar

50 g maslaca

2 glavice luka

4 grančice majčine dušice

10 češnjeva češnjaka

600 ml juhe od povrća

100 ml vrhnja za kuhanje

40 g ribanog parmezana

kriške limuna

Priprema:

Dvadeset češnjeva češnjaka odvojiti i ne guliti. Stavite u manju vatrostalnu posudu, prelijte maslinovim uljem, popaprite i posolite pa sve dobro izmiješajte.

Dobro pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 40 minuta, dok pulpa češnjaka potpuno ne omekša.

Izvadite i ostavite da se ohladi kako biste mogli iscijediti pulpu iz ljuske.

U tavu staviti maslac, zagrijati ga pa dodati nasjeckani luk i sitno nasjeckane listiće majčine dušice i pržiti dok luk ne omekša i postane staklast.

Dodajte pečenu kašu od češnjaka i ostatak svježeg češnjaka te pržite zajedno s lukom još nekoliko minuta.

Prelijte juhom, smanjite temperaturu, kuhajte polupoklopljeno oko 20 minuta dok češnjak ne omekša.

Sve sastojke izmiješajte štapnom miješalicom, dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da se dobro zagrije, ali ne smije prokuhati.

Začinite juhu svježe mljevenim paprom i morskom soli.

Na tanjure stavite naribani sir, prelijte vrućom juhom i iscijedite sok iz jedne kriške limuna.

Pospite majčinom dušicom ili peršinom i poslužite.
Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!