Recept: Puretina u umaku od gljiva

Cooking 19. svi 202114:07
Izvor: Izvor: Shutterstock

Puretina u umaku od bijelog vina i gljiva.

Sastojci:

– 500 g purećihprsa

– 200 g šampinjona

– 1 dcl bijelog vina

– 1 glavica crvenog luka

– 200 ml pvrhnja za kuhanje

Priprema:

Na malo ulja u dubljoj tavi ispržiti šnicle ili na trakice narezane i u brašno uvaljane komade puretine. Kada porumene izvaditi ih u drugu posudu s poklopcem i ostaviti dok ne pripremite umak.

U tavu u kojoj se pržilo meso, staviti na sitno nasjeckan crveni luk. kada postane staklast dodati šampinjone narezane na trakice. Dinstati dok voda skoro ne zavrije, pa preliti bijelim vinom.

Kada vino skoro ispari dodajte vrhnje za kuvanje i začinite solju, biberom i svježim peršinom.

U gotov umak vratite meso, neka se zajedno kuha još par minuta.

Obrok možete poslužiti uz bilo koji prilog, pire krumpir, rižu ili pomfrit.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar