Dječak u Zagrebu popio litru votke i završio u bolnici. Stanje mu je ozbiljno

Izvor: Hrvoje Jelavic / PIXSELL / Ilustracija

Dječak (14) popio je litru votke i završio u bolnici.

Odvezen je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je trenutačno u vrlo ozbiljnom stanju, javlja HRT.

Osim njega, još dvoje mladih odvezeno je u Kliniku za dječje bolesti, javlja Radio Sljeme.

Stotine maloljetnika ovih dana na Jarunu i Bundeku, ali i po brojnim zagrebačkim parkovima, slave posljednje dane škole. Ivana Portolan Pajić iz Gradskog ureda za zdravstvo apelira na roditelje da dođu po djecu.

“Napravili smo sve što je u našoj moći da suzbijemo štetnu zlouporabu alkohola u mladoj populaciji, radi se o maloljetnicima u dobi od 14, 15 i 16 godina, a vjerujemo da među njima nažalost ima i mlađih, kazala je dodavši kako su u koordiniranoj akciji s Gradskim društvom Crvenog križa i Hitnom medicinom Grada Zagreba, komunalnim redarstvom, spasilačkom službom pa čak i Državnim inspektoratom”, rekla je Portolan Pajić pa dodala:

“Međutim, ne možemo pokriti sve dijelove Grada jer se slavlja održavaju u različitim parkovima na cijelom području Grada Zagreba. Nažalost, informacije koje dolaze do nas su da ima puno zlouporabe alkohola na tim proslavama. Već smo imali nekoliko slučajeva intoksikacije, od toka jednu vrlo tešku intoksikaciju maloljetnika od 14 godina koji je upućen u bolnicu. Nadamo se da će biti dobro, ali radi se o zaista teškom, akutnom stanju opijenosti. Molim roditelje sve djece koji znaju da su im djeca na zabavama, da krenu prema svojoj djeci, da ih preuzmu i odvedu njihovim kućama.”

U Gradu ne znaju ni za kakav program, mladi su sami organizirali okupljanja. Trenutno ih je najviše na Jarunu i Bundeku.

“Mi apsolutno nikakve veze nemamo s njihovim organiziranjem a naše službe će tamo biti sve do 8 sati. Molimo da ne dolazi do situacija u kojima moramo tražiti podatke o roditeljima i zvati ih da dolaze po svoju djecu koja su u teškom stanju. Molimo ih da se sami pobrinu gdje su im djeca, provjere je li sve u redu”, kazala je Portolan Pajić za Radio Sljeme.

Prije dva dana Centar za zdravlje mladih i Gradski ured za zdravstvo objavili su istraživanje prema kojem je 90% maloljetnika probalo alkohol. +

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar