FOTO Kod Buzeta pronađena 51 stabiljka marihuane, dvojica uhićenih

PU istarska

Policija je kod Buzeta pronašla nasade indijske konoplje, a onda su strpljivo čekali dok se nisu pojavila dvojica mladića kako bi zalili i podrezali biljke.

Policijski službenici Policijske postaje Pazin s Ispostavom Buzet proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 27 i 24 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

PU istarska

Policijski službenici su operativnim radom na terenu utvrdili da se u šumi, nedaleko mjesta Podrebar kod Buzeta, nalaze nasadi indijske konoplje te su poduzimali radnje u cilju pronalaska osoba koje su posadile biljke. U petak, 9. rujna oko 18 sati, do nasada su došla dvojica mlađih muškaraca te su počeli održavati biljke, odnosno zalijevati ih i podrezivati. Policijski službenici su ih uhitili, a obavljenim očevidom utvrđeno je kako se u šumi nalazi 51 stabljika indijske konoplje, različitih visina, od 3 pa sve do 255 centimetara.

PU istarska

Zbog sumnje da su nezakonito proizvodili tvari koje se nalaze na popisu droga, policijski službenici priveli su osumnjičene 10. rujna u poslijepodnevnim satima u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske te su protiv njih podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.