Kaos u Splitu: S pojedinih zgrada padaju dijelovi konstrukcije

Crna kronika 04. velj 202320:26
Dalmacija danas

U pojedinim dijelovima centra grada jaki vjetar je nosio sve pred sobom, a ima i oštećenih automobila. Također, djelatnici ugostiteljskih objekata imali su posla zbog vjetra koji je razbacao stolice i stolove posvuda po ulicama.

Olujni vjetar puše u cijeloj Hrvatskoj, a zbog njega u Splitu s pojedinih zgrada padaju dijelovi konstrukcije, potvrdila je za Večernji list Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske. Za sada nije poznato o kojim se zgradama radi. No promet je u oba smjera zatvoren do daljnjega, dok se vjetar ne smiri. Uz zatvorenu prometnicu za sva vozila kod križanja ulice Domovinskog rata, Dubrovačke, te Solinske i dio Hercegovačke ulice, zatvorena je i brza cesta Solin- Klis.

Sve pješake i vozače iz policije mole na oprez zbog ovakvog vremena, a trenutno su i brojni splitski vatrogasci na intervencijama po cijelom gradu da bi na vrijeme osposobili prometnice i ulice. U pojedinim dijelovima grada jaki vjetar je nosio sve pred sobom, a ima i oštećenih automobila. Također, djelatnici ugostiteljskih objekata imali su posla zbog vjetra koji je razbacao stolice i stolove posvuda po ulicama.

Kaotično je i na splitskom Spinutu. Tamo je nekoliko stabala palo na prometnicu, a još ih nekoliko prijeti parkiranim automobilima. Kako doznajemo u nekim djelovima grada nestalo je i struje.

Tijekom noći očekuje se i dodatno jačanje bure.

Iako su prve informacije bile da dijelovi konstrukcije padaju s Najvišeg nebodera u Hrvatskoj, Dalmatia Towera, iz tvrtke kažu da nije tako.

“Nije istina da s nebodera padaju konstrukcije. Riječ je o građevinskoj ogradi koja se nalazila ispred objekta i koju je orkanska bura srušila na tlo. Također, na Dalmatia Toweru nije slomljeno nijedno staklo već je riječ o građevinskom i staklenom otpadu s gradilišta u dvorištu objekta kojeg je vjetar razlomio. Na Dalmatia Toweru radovi su još uvijek u tijeku i držimo se svih sigurnosnih protokola, no ne možemo utjecati na ekstremne vremenske prilike koje su danas zahvatile Split i Hrvatsku”, kazali su iz WestGate Grupe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar